یکی از مشکلات اصلی و عمده که در دوربین های مدار بسته ایجاد می شود، وجود سیگنال های اضافی ناخواسته یا همان “نویز” است. نویز در دوربین مدار بسته باعث افت کیفیت و رزولوشن تصویر ضبط شده توسط دوربین خواهد شد.
در اولین حالت ایجاد نویز، در تصاویری که توسط دوربین مدار بسته ثبت و ارسال شده است نقطه های رنگی ظاهر می شوند. این گونه نویز معمولاً در مواقعی اتفاق می افتد که میزان نور محیط کم باشد. برای افزایش کیفیت تصویر، دوربین مدار بسته به طور خوکار سعی می کند سیگنال خود را تقویت نماید و تصاویر با رزولوشن بالا را ارسال کند. در این حالت همین نقطه های رنگی برای دوربین مدار بسته نویز محسوب می شوند؛ این نویز، نویز الکترونیکی نامیده می شود. برای بر طرف کردن این نویز، باید نور محیط تصویربرداری را افزایش داد؛ یا می توان از مدل دوربین های مدار بسته ای استفاده کرد که در نور بسیار کم بتوانند تصاویر با کیفیت بالا را ارسال کنند. دوربین های دید در شب برای این هدف بسیار مناسب اند.
در حالت دوم، یک سری خطوط صاف یا موجدار بر روی تصاویر مشاهده می شوند. در بعضی موارد این خطوط ثابت و یا متحرک هستند. دلیل ایجاد این نویزها، تداخل امواج الکترومغناطیسی دوربین مدار بسته و یا افت سیگنال دوربین می باشد. در اصطلاح به این نویزها، نویز الکترومغناطیس گفته می شود. برای رفع نویز الکترومغناطیس، از طریق منوی تنظیمات باید سیگنال دوربین را کنترل کرد.
کاربرد قابلیت 3DNR در دوربین مدار بسته چیست؟
DNR در تعدادی از مدل های دوربین مدار بسته وجود دارند و می تواند نویز دوربین را به صورت دیجیتال کاهش دهد. ارتعاشات دوربین مدار بسته، طول و اندازه سیم و کابل، وجود منابع تولید کننده امواج الکترونیکی در اطراف دوربین مدار بسته و میزان نور محیط، مهم ترین عوامل تولید انواع نویز مخرب در تصاویر دوربین می باشند. DNR یک تکنیک کاهش دهنده نویز یا پردازش تصویر در دوربین های مدار بسته است.
DNR به دو نوع تقسیم بندی می شوند:
DNR دو بعدی (2 DNR)
DNR سه بعدی (3 DNR)
DNR دو بعدی، در یک مرحله تعداد فریم و در یک مرحله تصاویر را پردازش و ثبت می کند؛ سپس دو تصویر ثبت شده را با هم ادغام می نماید. DNR سه بعدی یا 3 DNR ، علاوه بر اینکه به صورت مجزا فریم و تصویر را پردازش می کند، در پایان هر دوره نیز تصویر نهایی را مجدداً مورد پردازش قرار می دهد. استفاده از قابلیت DNR نیاز به تجهیزات پیشرفته ندارد.
2 DNR ، با آنالیز هر یک از فریم های تصویر کار می کند و به صورت الگوریتمی، نویزهایی را که به واسطه افزایش پیکسل تصویر ایجاد شده اند اصلاح می نماید. تفاوت میان فریم های متوالی به منظور تنظیم و کاهش پیکسل و بهبود بخشیدن به عملکرد دوربین مدار بسته، توسط DNR سه بعدی انجام می شود. به طور کلی 3 DNR نسبت به 2 DNR بازدهی بهتر دارد؛ تنها عیب سیستم 3 بعدی DNR این است که برای اجسام متحرک، تصاویر را به صورت مات ثبت می کند.
چگونه مشکلات ایجاد تصاویر مات و دارای نویز را در فناوری 3 DNR برطرف کنیم؟
ادغام دو فناوری 3 DNR و 2 DNR با یکدیگر می تواند نتایج رضایت بخش تری را برای اجسام متحرک در پی داشته باشد. برای زاویه دید دوربین که در آن محدوده حرکت زیادی اتفاق می افتد، مانند متروها، مکان های عبور و مرور، این نوع فناوری سه بعدی بسیار پرکاربرد خواهد بود. ادغام این فناوری ها موجب افزایش کیفیت تصویر، کاهش ابعاد تصویر و کاهش نویز می شوند. در واقع عملکرد همزمان 3 DNR و 2 DNR باعث می شود دوربین بتواند در نورهای بسیار کم نیز فوق العاده عمل کند. بزرگ ترین مزیت استفاده از این دو مدل فناوری در مدت زمان طولانی موجب کاهش مصرف برق و در نتیجه کاهش هزینه های اضافی خواهد شد.
از چه طریق به منوی 3 DNR دسترسی پیدا کنیم؟
نصب و راه اندازی سیستم های مدار بسته هم به صورت دستی و هم از طریق منوی نرم افزاری دوربین انجام می گیرد. در منوی تنظیمات دوربین های مدار بسته دیجیتال، بخش های مختلفی وجود دارد که از طریق آن می توان 3 DNR را تنظیم نمود. مهم ترین موارد منوی دوربین مدار بسته عبارت است از:
نوردهی (Exposure)
تشخیص حرکت (Motion)
تنظیم تصویر (Image Adjust)
امنیت (Privacy)
بازگشت (Return)
در منوی نوردهی (Exposure) دوربین مدار بسته، مواردی مانند lens، AGC، sense – up، backlight و 3DNR قرار دارند. 3DNR در این منو، به صورت کاهش نویز مکانی عمل می کند. اساس کار این روش به این شکل است که این فناوری تعداد یک پیکسل از تصویر را با سایر پیکسل های مجاور مقایسه می کند. سپس اختلاف پیکسل ها را به عنوان نویز ثبت می نماید. در منوی 3DNR نیز بخش های low، high و mid قرار دارد. این قسمت دارای قسمت auto یا تنظیم خودکار تمایز پیکسل نیز می باشد.
انواع سوکت BNC و نحوه اتصال آن ها :
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
معرفی اسکوتر برقی هوشمند
هارد دیسک اینترنال برای ذخیره تصاویر دوربین مدار بسته
بررسی فنی کوادکوپتر XK X300 و انواع هواپیمای مدل و کواد کوپتر
قابلیت های یک دوربین مدار بسته چه مواردی هستند؟
معرفی قابلیت DWDR در دوربین مدار بسته
بررسی فنی کوادکوپتر MJX Bugs 3 و انواع کوادروتور
برای تنظیم DNR دوربین مدار بسته به چه صورت عمل کنیم؟
انواع ماشین های کنترلی و تبدیل شونده
واژه نویز در دوربین مدار بسته به چه معنا است؟
اگر اسکوتر ها دارای کارایی یکسانی هستند چرا پس برخی از ان ها بسی
پارچه های کرپ و کاربرد آن ها
خصوصیات پارچه بنگالین & پارچه ملحفه ای اردکان یزد
انتخاب پرده مناسب با فضای منزل
خرید پارچه تترون با قیمت ارزان
[همه عناوین(39)][عناوین آرشیوشده]